Slavnostni sprejem ob delavskem prazniku – 1. maju

 • Slavnostni sprejem ob delavskem prazniku – 1. maju

  Slavnostni sprejem ob delavskem prazniku – 1. maju

  Danes, dne 25.4.2018 je v prostorih Doma sindikatov na Dalmatinovi 4 v Ljubljani, potekal slavnostni sprejem, namenjen zaposlenim na Zvezi svobodnih sindikatov in v sindikatih dejavnosti. Voditeljski par Teja Jarc in Želimir Stanič nas je spomnil, da je praznik dela praznik vseh, tako tistih, ki so redno zaposleni, kot tistih, ki so morda brezposelni, opravljajo delo v netipičnih oblikah dela, upokojenci.

  Predsednica ZSSS Lidija Jerkič je zbranim prebrala nekaj zgodbic o tem, kako so včasih praznovali 1. maj.

  Slavnostnega sprejema ob delavskem prazniku 1. maju se je udeležila tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak, ki je zbranim izrekla priznanje za naše delo. Poudarila je, da sindikalno delo, stališča, mnenja in akcije izjemno pozitivno zaznamujejo celotno družbo.

  Prireditev je zaznamovala tudi podelitev prvomajskih plaket Svobodnih sindikatov Slovenije, ki sta ju letos prejela Dušan Semolič, lani upokojeni predsednik ZSSS in Marjan Urbanč, sekretar v Regijski organizaciji zahodne Slovenije.

  Lidija Jerkič je vse prisotne povabila na Rožnik in druge kraje, kjer bodo organizirane prvomajske prireditve ter vsem skupaj zaželela lepo praznovanje 1. in 2. maja. Enako vam želimo tudi mi! Praznujmo, odpočijmo si, pri tem pa ne pozabimo na vse pretekle delavske boje in na vse izzive, ki nas še čakajo!

  Ekipa SDPZ